Uncategorized

Nagyon durván elhalasztották a Vin Diesellel készülő ARK 2 megjelenését, helyette megkapjuk az első rész Unreal Engine 5-ös változatát

Nagyon durván elhalasztották a Vin Diesellel készülő  ARK 2 megjelenését, helyette megkapjuk az első rész Unreal Engine 5-ös  változatát

Roppant egyedi darab a túlélőjátékok tengeréből az ARK: Survival Evolved, amelynek komplex multimódja van, valamint dinókat foghatunk be és “lovagolhatunk meg” benne. Még a 2020-as The Game Awardson bejelentették a folytatást Vin Diesel T. Rexet megülő digitális másával az egyik főszerepben, és ezt idén már kipróbálhatjuk… …kipróbálhatnánk, ha a fejlesztők nem halasztották volna el 2024 végére. Öröm az ürömben, hogy ha már az ARK 2-t is átpakolták Unreal Engine 5-re, akkor ezzel a játékmotorral felújítják a Survival Evolvedet Survival Ascended címmel. Ennek a logóját az alkotók jóvoltából láthatjátok a cikkben. És nem, ez nem áprilisi tréfa, ahogy az sem, hogy a Survival Ascended leváltja majd az Evolvedet, bár utóbbit természetesen lehet majd játszani az Ascended megjelenése után is egyjátékos módban vagy nem hivatalos szervereken.

A Studio Wildcard hivatalos weboldalán jelentette be, hogy kénytelen elhalasztani az ARK 2-t, amelynek premierjére valamikor 2024 végén kerülhet sor, és ezt továbbra is kizárólag PC-re és Xbox Series X/S-re (Game Pass) tervezik kiadni. A fejlesztők a döntést azzal indokolták, hogy egyrészt még több időt kell fordítani a játékra ahhoz, hogy minőségi produktum legyen. Az alkotók az Unreal Engine 5-ben rejlő lehetőségeket szeretnék kiaknázni, márpedig az UE5 annyira új technológia, hogy még tanulmányozni kell, tehát nem elég dolgozni, tanulni is kell közben. Ezzel együtt a Studio Wildcard azt is közölte, hogy idén nem is fognak semmi érdemlegeset (videó, játékmenet, képek) mutatni az ARK 2-ből, tehát ne várjuk, hogy a nyári játékshow-k valamelyikén vagy az idei The Game Awardson ott lesz a túlélőjáték. Azért a fejlesztés állapotáról fognak minket értesíteni az előttünk álló hónapokban, és majd 2024-ben leleplezik a játékmenetet.

Hogy legyen némi jó hír is: jön az ARK – Survival Ascended, ami az első rész felújított, PS5-ös és Xbox Series X/S-es, ha úgy tetszik, “nextgen” változata, amelyet PC-re is ki fognak adni 2023 augusztusában. Ez a kiadás tartalmazza az alapjátékot, a The Island, a Survival of the Fittest és a Non-Canon DLC-ket (térképeket). Az Ascendedet is az Unreal Engine 5 hajtja meg, ami amúgy azért is logikus lépés, mert a Survival Evolved Unreal Engine 4-gyel készült, márpedig az UE5-re viszonylag könnyű átállni az UE4-ről, az Epic Games direkt így fejlesztette ki a játékmotor új változatát. A felújított változathoz PC-n és Xboxokon csak az ARK Respawned Bundle részeként lehet hozzájutni: ez tartalmazza a Survival Ascendedet és az ARK 2-t, illetve egyelőre csak a hozzáférési jogot, mivel a második rész 2024 végén érkezik. Ennek a csomagnak 49,99$ az ára. Tovább bonyolítja a helyzetet, hogy augusztustól számítva egy éven keresztül lesz elérhető a Respawned Bundle, utána már külön értékesítik a két produktumot, szóval ez egy akció is, amelynek keretében olcsóbban szerezhetjük be az ARK 2-t, na meg lesz egy zárt bétateszt a második részhez 2024-ben, amelyen csak azok vehetnek részt, akik megvették a csomagot. PlayStation 5-ön a felhasználók kezdettől, augusztustól külön tehetik rá a kezüket (képletesen) a Survival Ascendedre 39,99$-ért.

A különféle kiegészítőket külön-külön, szezonbérletek részeként lehet majd beszerezni. Az egyik az Explorer’s Pass, ami a Scorched Earthöt, az Aberrationt (2023 utolsó negyedévében jön) és az Extincitiont (2024 első negyedéve) tartalmazza. A Genesis Pass-szel hozzáférhetünk a Genesis Part 1-hoz (2024 első negyedéve) és a Genesis Part 2-hoz (2024 második negyedéve). Mindkét bérlet ára 19,99$ minden platformon. A megszépült látvány (például dinamikus víz) mellett amúgy a Survival Ascended támogatja a platformok közötti multit és a platformfüggetlen modolást. Emellett a fejlesztők azt is ígérik, hogy új tartalmak, játékmenetbeli fejlesztések és javítások is járnak a felújított ARK-hoz.

További jó hír, hogy 2023 utolsó negyedévében jön egy új sztorit bővítő DLC az ARK-hoz, amelyben négy új lény is szerepelni fog.

Forrás: https://hu.ign.com

Share this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »